2020 Türkiye Kuş Türü Lideri Antalya oldu

2020 yılında Türkiye’de en fazla kuş türü Antalya’da gözlendi. 289 tür kuş türü bir yıl içinde gözlendi ve kayıt altına alındı. Antalya kuş gözlem ailesi olarak büyük mutluluk içindeyiz.

Pandemi günlerini unutturan bizlere moral veren zamanlar geçirdik. Doğaya olan sevgimizin yanında ona karşı olan saygımızıda koruduk. Son iki yılda Antalya’da artan kuş gözlemci sayısı ve deneyimli arkadaşlarımızın desteği bu liderliği almamızı sağladı. Herkese teşekkürler. 

Tüm yıllara baktığımızda Antalya EBird Türkiye listesinde 331 tür ile 5.sırada yer almakta. Özellikle ilkbahar göçünde bir çok kuş türü ilk konaklama veya yaşam alanı olarak Antalya’yı seçiyor. 

Bu durumdan gurur duyarak mutlu olsakta, kuşların ve diğer yaban hayvanlarının yaşam alanlarının yok oluşunu zaman içinde görmek bizlere büyük üzüntü veriyor. Kuruyan akarsular, yok olan sahiller, yanan ormanlar, çöplüğe dönen çayırlıklar…

Doğaya olan değerin artması için onun farkına varan insanlarında artması gerekiyor. Çünkü bilmediğimiz bir şeyi korumakta mümkün değil. Boğaçay’da bu amaçla gerçekleştirdiğim gözlemin videosunu sizlerle paylaşıyorum. 

2020 Avrupa Kuş Gözlem Günü’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Boğaçay’da kuş gözlemi gerçekleştirdik. İlgili video: 

Bu gözlemleri yapan kuş gözlemci arkadaşların listesi ; kadaşlar; (2020 yılında en fazla tür kaydeden ilk 20)

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir